Texels Kookboek - Kalfslapjes met Mosterdsaus

Ingrediënten
5 nootjes boter 1 dessertlepel citroensap 1 dessertlepel sterke mosterd 1 dessertlepel Texelse mosterd
1 kopje verse room 1 soeplepel warm water zout peper
4 kalfslapjes

Hulpmiddelen
koekepan kom

Voorbereiding

Bereiding

De kalfslapjes op zeer sterk vuur in de boter laten braden. Zodra ze aan beide zijden gebruind zijn, het vuur lager zetten. De kalfslapjes op een schaal leggen en warm houden.

De inhoud van de kom, waarin de twee soorten mosterd, het citroensap, zout en peper goed vermengd zijn, in de pan doen, die vooraf gedeglaceerd is met het warme water.

Even laten koken en met een houten spatel de bodem en de randen van de pan flink bewerken om de saus een sympathieke bruine kleur te geven.

Saus over de kalfslapjes gieten en onmiddellijk opdienen.

Serveertip

Verse noedel, rijst, aardappelpuree, zijn zeer geschikt om de smaak van deze eenvoudige saus tot zijn recht te doen komen.

Soort gerecht: Hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 30 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!